• Receptie | Jachthaven Strijensas
  • Ligplaats met uitzicht | Jachthaven Strijensas

Totaal 14 recensies

Klantreferentie

Verrassende top locatie! Met een uitzonderlijk mooi natuur gebied op loop afstand. Veel voorzieningen die erg goed...

Meer...17-06-2019 Meer referenties

Faciliteiten

Onderstaande plattegrond geeft een snel overzicht van de meest belangrijke faciliteiten en de locatie op het haventerrein. Onder de plattegrond vindt u een meer gedetailleerde beschrijving van deze faciliteiten. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Restaurant De Batterij

Op de eerste verdieping van het havengebouw bevindt zich restaurant De Batterij met een groot terras. Vanaf dit terras heeft u een prachtig uitzicht op de haven, het Hollands Diep, de monumentale vuurtoren en de natuurgebieden die de haven omsluiten. Voor een lunch, diner of partij kunt u terecht bij De Batterij. Belangrijke punten:

- Reserveren is gewenst en kan via telefoonnummer: 078-6474961

Een overzicht van de openingstijden vindt u op de website van Restaurant De Batterij:

Sanitaire Voorzieningen

In het havengebouw van Jachthaven Strijensas vindt u de douches, toiletten en wascabines. Wij besteden de uiterste zorg aan het schoonhouden en in goede staat houden van de sanitaire voorzieningen. Vandaar dat deze dagelijks worden gecontroleerd.

Openingstijden Openingsperiode
Toiletten 24 uur per dag het gehele jaar
Douches (7 min voor € 1,-) 7:00 - 11:00 april t/m oktober

Dieselpomp, Afval- & Milieustation

Aan de speciale tank- en milieusteiger kunt u aanleggen om diesel te tanken of om gebruik te maken van de fecaliën- en/of bilgepomp (voor oliehoudend afvalwater). Voor de bilgepomp kunt u een speciaal muntje afhalen op het havenkantoor. Wij verzoeken u deze tank- en milieusteiger na gebruik zo spoedig mogelijk vrij te maken en alleen voor dit doeleinde te gebruiken. Achter de dieseltank bevindt zich een tank voor afgewerkte olie. Deze is alleen te openen met een sleutel die verkrijgbaar is op het havenkantoor. Afvalbakken en de papier- en glasbak zijn te vinden langs de dijk, tegenover de botenlift. Wij verzoeken u vriendelijk met oog op het milieu en reductie van de afvalkosten, om uw afval zo goed mogelijk te scheiden en kartonnen dozen klein te maken. Grijs water kunt u in één van de twee putjes op de afspuitplaats van de botenlift kwijt. Het chemisch toilet kan worden geleegd achter het havengebouw, vlakbij het toegangshek.

Mastenkraan & Mastenopslag

De mastenkraan van Jachthaven Strijensas is te gebruiken tijdens de openingstijden van het havenkantoor. U kunt zich (minimaal 1 uur vóór sluitingstijd) aanmelden en op volgorde van aanmelding kunt u zelf de mastenkraan bedienen. Vooraf reserveren is niet mogelijk. De mastenkraan dient alleen te worden gebruikt voor het op- en aftakelen van de mast en eventuele werkzaamheden aan de top van de mast (veiligheidsharnas verplicht en af te halen op het havenkantoor). Mastopslag op de naastgelegen mastenbok is ook mogelijk.

Maximale belasting 250 kg
Maximale werkhoogte boven de waterlijn 18 meter
Douches (7 min voor € 1,-) 7:00 - 11:00
Op- of aftakelen van de mast (per keer per mast) € 30,00 eerste 60 min, elke 30 min daarna € 10,00 extra.
Klimmen (met verplicht veiligheidsharnas, en gratis voor ligplaatshouders)
€ 7,50
Mastopslag per half jaar per mast € 85,-

Botenlift, Stallingsterrein & Botenloods

Dankzij jarenlange ervaring in het stallen van schepen, zowel binnen in de botenloods als buiten op het omheinde stallingsterrein, bent u ervan verzekerd dat uw schip bij ons in goede handen is. De U-vormige kraan stelt ons in staat de boot mét mast op het buitenterrein te stallen. De kraan is geschikt voor hijsen van schepen tot 18 ton. De maximale transporteerdbare scheepslengte is 15 meter voor zeilschepen en 13,50 meter voor motorschepen. Meer informatie over de stallingsmogelijkheden en tarieven vindt u via de onderstaande link:

Havenkantoor, Boatshop & Leenfietsen

Het havenkantoor is de plaats voor al uw vragen en verzoeken. Hier kunt u terecht voor informatie over uw verblijf in de jachthaven, maar ook over activiteiten in de omgeving. Daarnaast bevindt zich in het havenkantoor een kleine watersportwinkel met de meest gangbare producten voor de watersporter. Een extra service die Jachthaven Strijensas u biedt, is het gratis gebruik van de leenfietsen, waarvan er een aantal zijn uitgerust met boodschappentassen. De supermarkt in Strijen (op 5km afstand) is hierdoor gemakkelijk te bereiken. De fietsen zijn te gebruiken gedurende de openingstijden van het havenkantoor. Voor het gebruik van de fietsen wordt een borg gevraagd van €20,- per fiets, welke u bij het inleveren van de fiets retour ontvangt.

Kinderspeelplaats & BBQ-plaats

Op het terrein van Jachthaven Strijensas is tevens een kinderspeelplaats aanwezig met diverse speeltoestellen, picknickbanken en een plaats die speciaal is ingericht voor de BBQ.

Parkeerterrein & Camperplaatsen

Jachthaven Strijensas beschikt over een grote geasfalteerde privé-parkeerplaats voor de haven- en restaurantbezoekers. In de zomer wordt de capaciteit vergroot door een gedeelte van het stallingsterrein in te richten als parkeerplaats. Dit stelt u tevens in staat om achter het schuifhek te parkeren gedurende uw vakantie. Een ander deel van het stallingsterrein is gedurende de zomer ingericht voor campers. Deze plaatsen hebben een mooi uitzicht op het natuurgebied en de bedrijvigheid van de trailerhelling. In de winter wordt een gedeelte van de reguliere parkeerplaats voor campers ingericht.

Trailerhelling

De trailerhelling van Jachthaven Strijensas is in juni 2014 in gebruik genomen. Een aparte pagina met uitgebreide informatie over de tarieven, specificaties en huisregels voor het gebruik, vindt u hier:

Camperplaatsen

De camperplaatsen van Jachthaven Strijensas zijn 2012 in gebruik genomen. Een aparte pagina met uitgebreide informatie over de tarieven, adviesroutes en aankomst / aanmelding, vindt u hier:

Zeer nette en complete jachthaven, met aardig en dienstbaar personeel. Alles netjes geregeld, schoon en goed verzorgd. Ik kom er graag! Lees verder